Home » » 10 TIPS MUDIKERS LEBARAN NUMPAK MOTOR

10 TIPS MUDIKERS LEBARAN NUMPAK MOTOR

Written By Unknown on Kamis, 01 Agustus 2013 | 14.50

10 TIPS MUDIKERS LEBARAN NUMPAK MOTOR

1.      Pastikno disek awakmu duwe motor. Gak usah nekat nyolong motor opo maneh ampe konangan sing duwe, ujung-ujunge malah gak sido mudik ndekem neng pos polisi gak iso mangan kupat.

2.      Rodane diitung sek, jmlhne kudu loro (2), nek siji iku sepeda e badut, nek telu iku becak utowo bajaj, nek papat berarti kowe numpak angkot, nek gak enek rodane berarti numpak prau, nek gak enek apa-apane berarti mlaku.

3.      Rem dicek. Ojo nekat ngerem nggawe sepatu/sandal. Eman-eman aspale nek rusak, lagek didandani winginane.

4.      Cek Rantai karo gear sek onok opo nggak? Wedine wes dikilokno karo kancane.

5.      Cek lampu ngarep, ojo gawe lampu kapal. Opo maneh nekat gae damar oblik. Mudik iki broo. Guduk mbunteli kacang telor neng plastik gae jajan riyoyo.

6.      Spione ojo lali. Ojo koco rias sing digowo, opo maneh sak mejone, abot gowone...

7.      Gowo barang-barang sing penting ae. Kasur, tabung gas elpiji, meja komputer, raket nyamuk opo maneh anak e kucing, kurungan ayam karo bekupon gak usah digowo...

8.      Gak usah ngebut, koyo Valentino Rossi ae, cepet-cepet teko ujung-ujunge lak dikongkon ngewangi mbok'e ngudek madumongso nang pawon, nek gak ngono dikongkon gae apem gae malem megengan...

9.      Selama nang perjalanan bersikaplah sewajare ae, ojo lebay ucul-uculan setir, ngadek neng jok ato ngangkat-ngangkat ban ngarep terus koprol terus ngomong “WOW” ngono.

10.  Ojo lali berdoa dulu agar diberi keselamatan dalam perjalanan dan selamat sampai tujuan di kampung. Ojo doa arep mangan ae sing diapalne ket jaman TK nganti saiki isone kuwi thok.

Dan Akhirnya, Semoga untuk semua saja yang mudik lebaran tahun ini selamat semuanyah sampai tujuan semuanya tanpa kendala apapun. Aamiin


Share this article :

0 komentar:

Posting Komentar

 
Meningkatkan Cinta Kita pada Sang Nabi
Copyright © 2011. PUSTAKA MUHIBBIN - Web Para Pecinta - All Rights Reserved
PROUDLY POWERED BY IT ASWAJA DEVELOPER
Themes by Maskolis.com | Published by Mas Template